Posted in Parenting

Incetarea alaptarii. Experienta mea

Incetarea alaptarii. Experienta mea Posted on 28 mai 2018Leave a comment

mother and boy

Buna dragele mele !

Imi era dor de voi si am atatea sa va povestesc…

Recent am incetat cea mai frumoasa experienta din viata mea , alaptarea. Au fost 1 an si 10 luni in care a fost si greu, dar tot pe atat de fericit. Despre cum a inceput povestea mea de alaptare, puteti citi aici.
Acele din voi care au inainte de facut acest pas, decideti ferm ca aveti nevoie anume VOI de asta si nu vecinii, parintii, sotul sau prietenele. 

Inca de pe cand D. nu avea nici un an, au inceput intrebarile si luarea peste picior despre intarcare, si , cum fara “Rusine, esti baiat mare” la fiecare alaptare in public! 
Cred ca deja stiti cu toate ca Organizatia Mondiala a Sanatatii incurajeaza alaptarea pana la 2 ani si peste 

Deci, sa trecem la procesul pe care l-am urmat eu. Am ales Intarcarea Treptata, pentru a nu trauma psihologic copilul, nici pe mine si mai ales sanii mei 
D. a fost alaptat la cerere pana la inceputul procesului, care a durat fix 3 luni. Era atasat mult de san si nu prea manca solide. 

Primul pas pe care l-am facut a fost sa scot alaptarile la cerere si le- am lasat pe cele de dimineata, la somnul de amiaza, cel de noapte si respectiv, toata noaptea ( la fiecare 2 ore sau mai des ).
Asa a continuat in jur de 2 saptamani, in care il luam cu joaca daca cerea san.

Urmatorul pas a fost sa scot masa de la somnul de amiaza, cu care “ am luptat” in jur de o luna. Il adormeam afara in carucior si dormea foarte bine, dar peste cateva zile daca incercam sa il adorm in casa, isi amintea de san si plangea foarte mult .

Al treilea pas a fost sa scot alaptarile din timpul noptii si cea de dimineata. Mentionez ca acest lucru a fost treptat, initial incercam sa elimin cate o alaptare sau sa intind timpul dintre alaptare si urmaream comportamentul copilului, daca plangea si nu dorea sa adoarma inapoi fara san , renuntam. Asa pana incet am scos toate aceste alaptari. 

Ultimul pas a fost, alaptarea inainte de culcare, noaptea. Cu aceasta alaptare, D. se multumise timp de o luna Am scoso prin imbratisari si pupicuri multe, declaratii siropoase de dragoste 
In toata aceasta perioada, ii explicam ca lapticul se termina si ca degraba nu va mai fi deloc, dar ca mamica il iubeste foarte mult , ( fara verde de briliant si sperieturi gen cainele a mancat laptica) pana intro seara, cand a acceptat sa adoarma fara san, doar a baut putina apa.

Ce schimbari am observat dupa si in timpul incetarii alaptarii :
a inceput sa manance mult mai bine, de indata ce am scos primele alaptari la cerere !
doarme mult mai bine, se poate trezi doar o data sa bea apa
schimbari de comportament nu am observat
probleme cu sanii nu am avut absolut deloc, nu am avut necesitatea sa ii scurg niciodata, pentru ca procesul a fost treptat si organismul s-a obisnuit sa produca mai putin lapte!

Sunt fericita ca am mers pe aceasta cale, cu toate ca eu credeam ca este foarte greu , daca nu imposibil! Recunosc ca eram tentata sa aleg intarcarea brusca, dar mi-am ascultat copilul, iar el mi-a demonstrat ce isi doreste 

Voi cum ati incetat alaptarea? Care a fost experienta voastra? Ce schimbari ati observat ?

Apropo, pe 7 iunie merg la un eveniment dedicat mamicilor cu burtici si proaspetelor mamici, unde se va discuta despre aceasta perioada frumoasa din viata femeilor si vom primi sfaturi utile  de la profesionisti din diferite domenii. Va invit si pe voi sa participati la eveniment pentru a deveni parte din comunitatea mamicilor informate! Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi Aici.

Cu drag, Blonda Voastra !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *